Geschiedenis

Geschiedenis

Kooi Security werd opgericht in 2010 door Pieter Kooi. Al lange tijd had Pieter de droom om een eigen bedrijf op te richten. Na zijn commerciële studie zag hij een geweldige kans in 24/7 mobiele camerabewaking. Met technologie dure bewakers vervangen, dat zou zijn klanten veel geld besparen. En die technologie zou ook garant staan voor hogere kwaliteit en beter toezicht. Zijn ouders, die altijd hard hadden gewerkt in hun eigen succesvolle agrarische onderneming, waren ook enthousiast en deden een eerste investering. Kooi Security en de Unit For Observation (UFO) waren een feit.

Eén van de grootste windturbinebouwers ter wereld zag vanaf het begin het voordeel van de UFO. Door de samenwerking gebaseerd op dit vertrouwen is Kooi Security sinds het begin nauw verbonden met de windenergie branche.

Het aantal UFO’s en medewerkers groeide snel en in januari 2013 werd Kooi Security’s eigen toezichtcentrale opgericht; Kooi Alarm Centre. Dit om de klanten van nog meer service, kwaliteit en persoonlijk contact te voorzien.

Met een solide basis in Nederland werd een uitbreiding in het buitenland het logische vervolg. In juni 2013 werd de eerste buitenlandse vestiging van Kooi Security opgericht in de Zweedse plaats Tomelilla; Kooi Security Scandinavia AB.

Inmiddels was het gebouw in Nederland te klein geworden en aan het eind van 2013 verhuisde Kooi Security naar een groter pand aan de Zonnedauw 10 te Drachten. Dit voormalige bankgebouw van De Nederlandsche Bank is de ideale locatie voor Kooi Security en Kooi Alarm Centre.

Door een groeiende markt en een aantal jaren prettig zaken doen in Duitsland was de opening van een tweede buitenlandse vestiging, Kooi Security Deutschland GmbH te Rastede, in oktober 2014 de kers op de taart.

Direct contact!

Uw naam

Uw telefoonnummer

Uw e-mail

Maak uw keuze

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en geef toestemming om de door mij ingevoerde gegevens te verwerken conform de privacyverklaring

Of bel: +31 512 544 145

Expert met focus op cameratoezicht

Sales team

Ons Sales team staat voor u klaar

Customer Portal

Eenvoudig en snel naar uw actuele projecten

Locaties

Direct naar de locaties van Kooi Security

Contact

Snel naar onze contactgegevens

Techniek team

Alles over onze afdeling Techniek